Hvis eksemet og kløen påvirker deg i hverdagen, får du muligens ikke den riktige behandlingen

Uansett om du har mild eller alvorlig eksem, er målet at du skal ha kontroll over ditt eksem og din kløe. 

Eksem og kløe skal ikke plage deg i hverdagen

Eksem, kløe, rødme og hevelser bør ikke være noe du skal lære deg å leve med. Din livskvalitet er viktig, derfor bør ikke eksem og kløe holde deg våken om natten, påvirke humøret ditt eller dine daglige aktiviteter.

Din vei til et liv med kontroll over eksem og kløe

Hvis du har symptomer på tross av behandling bør du kontakte lege eller hudlege for å gå igjennom behandlingsplanen din. Om du har moderat til alvorlig eksem og ikke har vært i kontakt med hudlege kan du henvises dit av din fastlege. 

Vis svarene dine på eksemtesten til legen din

Hvis du har tatt vår test om eksemkontroll, så ta med resultatet til legen eller hudlegen din. Svarene dine kan gi legen en bedre forståelse av dine behandlingsbehov.

Sammen vil dere kunne sette en behandlingsplan som dekker dine behov best. Det kan godt være du må prøve flere behandlinger før du er i mål. Det er viktig å ikke gi opp og følge behandlingsplanen som er satt til målet om kontroll er oppnådd. 

Har du allerede prøvd alt?

Gi ikke opp, prøv igjen. I de senere år har man fått en bedre forståelse for atopisk eksem som sykdom og hvordan det kan behandles. Det betyr at det stadig kommer flere behandlingsmuligheter for både mild og alvorlig atopisk eksem.

Mange behandlingsmuligheter

I dag har vi mange flere alternativer til behandling enn vi har hatt tidligere. Det vil si at de som allerede har prøvd det meste, men ikke har funnet optimal behandling vil kunne få hjelp. 

Første skritt er å fortelle legen din hvordan atopisk eksem fortsatt påvirker deg i din hverdag. Spør om hvordan de ulike behandlingene virker og hva som vil være det beste alternativet for deg.