FORSTÅ TYPE 2-INFLAMMASJON

Sykdom definerer deg ikke som person

Ha nyttige samtaler med din lege om hvordan du oppnår bedre sykdomskontroll.

Type 2-inflammasjon - underliggende årsaker

Vi har alle en forsvarsmekanisme kalt type 2 immunrespons. Når kroppen din registrerer infeksjoner knyttet til immunresponsen, sender den ut spesifikke immunceller - i dette tilfellet type 2 inflammatoriske celler - for å kjempe mot inntrengerne ved å skape betennelse.

Men for noen mennesker går immuncellene til kamp selv når det ikke er noen infeksjon, så de ender opp med å gå til angrep på kroppen. Dette er en overaktiv immunrespons kalt type 2-inflammasjon.

Type 2-inflammasjon påviker mennesker på ulike måter i hele kroppen og bidrar til vanskelige og uforutsigbare symptomer.

Se videoene for å lære hvordan Julias luftveier og Almas hud – og deres liv – påvirkes av type 2-inflammasjon.

Hvem opplever Type 2-inflammasjon?

Type 2-inflammasjon bidrar til en rekke forskjellige sykdommer. Mange av dem er definert som enten "atopiske", "allergiske" eller "eosinofile." Hvis du lever med en type 2 inflammatorisk sykdom, er det mer sannsynlig at du har en annen, drevet av den samme betennelsen.

  • Astma
  • Hudsykdommer som atopisk eksem
  • Nesepolypper, eller kronisk rhinosinusitt med nasal polypose (CRSwNP)
  • visse allergier

Familiehistorikk og miljøfaktorer kan være de beste tegnene for å oppdage type 2-inflammasjon, men for visse sykdommer finnes det også vitenskapelige tester.

Hvis du har astma, spør legen din om puste- og blodprøver for å identifisere typen inflammasjon som ligger til grunn for sykdommen din.

Er det type 2-inflammasjon?

Finn ut om type 2-inflammasjon kan være den underliggende årsaken til sykdommen din.

Hvorfor er det vanskelig å kontrollere?

Miljøfaktorer kan gjøre det verre

Betennelsen kan skade kroppens beskyttende overflater, som hud og slimhinner. Derfor kan faktorer som allergener, trening, stress, vær og forurensninger føre til en forverring av symptomene.

På lang sikt kan det bli et problem.

Type 2-inflammasjon er kronisk, noe som betyr at den alltid eksisterer i kroppen selv når symptomene ikke merkes eller sees. Type 2 inflammatoriske sykdommer blir ofte først diagnostisert i barndommen, men kan utvikle seg i alle aldre, og påvirke kroppen i årevis eller til og med hele livet.

Det kan vara orsaken till flera sjukdomar

Många människor med en typ 2-inflammatorisk sjukdom har ytterligare en sjukdom på grund av samma underliggande inflammation, vilket kan göra livet ännu svårare. Ofta diagnostiseras den svårare sjukdomen först.

Omkring 31 % av vuxna med måttlig till svår AD har också astma, och omkring 17 % av vuxna med måttlig till svår astma har också näspolyper.

Titta på videon och lär dig hur typ 2-inflammation påverkar kroppen och varför den skapar så mycket friktion.

Hur får man bättre diskussioner med sin läkare?

  1. Testa om det kan vara typ 2-inflammation
  2. Testa dina symtom
  3. Förbered dig på att diskutera din behandling och dina behandlingsmål
  4. Utmana dig själv på myter!